Hej!          

Så kan vi då pricka av 2021 som blev ett år som i mångt och mycket påminde om 2020. En del av de planerade aktiviteterna kunde genomföras, medan exempelvis vår tävling Gösadraget återigen måste ställas in. Men vi har också en del positiva händelser med oss från 2021, som exempelvis medlemsanslutningen som har en stigande antal. Vi har nu 160 medlemskap vilket motsvarar ca 270 personliga medlemmar. Det är en ökning med ca 50% sedan 2018. Som en effekt av detta har vårt klubbvatten Sandbäcksdammarna också en markant ökning av antalet besökare, som där vill uppleva ett trevligt fiske efter regnbågen.

Fortfarande är det ett något ovisst 2022 vi har framför oss, men naturligtvis har vi ambitionen att de aktiviteter som är planerade också ska genomföras. Visar det sig att det finns restriktioner kommer vi givetvis att anpassa oss efter dem vid respektive tillfälle och aktivitet.

Gösadraget har vi planerat att ha söndagen den 5 juni och Abborraspinnet söndagen den 14 augusti. När det gäller Abborraspinnet kom det 18 team till start, och det hoppas vi ökar med ytterligare några tävlande i år.

Utöver detta planerar vi naturligtvis för de sedvanliga klubbmästerskapen. Liksom tidigare finns också fiskeresor planerade och förhoppningsvis ska det också bli någon form av föreläsning under året. Detta och lite till kan du läsa om i bifogat material.

SFK Spinn är aktiv i dialogen med Rottnens Fiskevårdsområde för ett utvecklande och hållbart fiske i Rottnen.  Vi är också medlem i Rottnens Vänner som ansvarar för framtagandet av sjökarta samt märkning av grund och farleder i sjön. Där har vi som åtagande att sätta ut och sköta en del av dessa sjömärken. En annan aktivitet inom ramen för Rottnens Vänner är att vi också deltar i arbetet med att bygga och underhålla vasar.

Klubben är också medlem i Sportfiskarna. Det innebär att vi är med och stöttar den organisation i samhället som mest aktivt driver våra intressen och frågor, med fokus på livet under vattenytan. För att göra Sportfiskarna än starkare kan även du som enskild person lösa individuellt medlemskap hos dem, vilket vi rekommenderar. Gå in på www.sportfiskarna.se och läs mer.

Klubben har tagit fram några produkter som vi försett med vår Spinn-logga. Bland annat en mätdekal som mäter 120 cm, vilken är lämplig att ha i båten eller till den egentillverkade mätbrädan. Vi har också en dekal i 10 cm diameter samt en keps försedd med loggan. Priserna för mätdekal och keps är 100 kr och för dekalen är priset 20 kr. Frågor om ovanstående tar du med Tore på tel 070-573 1009.

Det är vår förhoppning att du finner vår verksamhet och de olika aktiviteterna som intressanta, och genom ditt medlemskap stärker du ytterligare vårt arbete och utveckling av SFK Spinn.

Som vi beskriver här på hemsidan kan man lösa medlemskap per person (senior alternativt junior), men varför inte ett medlemskap för hela familjen för endast 350 kr.

Vi finns också på facebook under SFK Spinn.

Vill också göra dig uppmärksam på att vi planerar att ha vårt årsmöte måndagen den 14 mars kl 18.00. Vi är då i vår klubbstuga Spinntorp, och det är vår förhoppning att vi ses då – Välkommen! 

SFK Spinn – Styrelsen

 

Verksamhetsinformation SFK Spinn 2022       

Spinntorp

Det är vår egen klubbstuga som ligger vid sjön Rottnen. Här hjälps vi åt med att fixa så att stugan och dess omgivning är i fint skick. Vi har också här de flesta aktiviteterna såsom möten, klubbträffar, föreläsningar mm. Som medlem har du också möjlighet att hyra stugan för egna aktiviteter. Vid intresse kontaktar du någon av de stugansvariga, vilka är Pelle Andersson 070-609 2250, Tore Isaksson 070-573 1009 och Roland Hermansson 070-594 0806.

Medlemmar har också möjligheten att använda sig av klubbens roddbåt som finns vid stugan. Är du intresserad av att disponera nyckel så att du kommer åt klubbstugans altan samt tillbehör till båten ska du kontakta stugansvarig. 

Den årligen återkommande vårstädningen vid klubbstugan är lördagen den 30 april kl 10.00. Då är du välkommen med en hjälpande hand, och så har vi naturligtvis också lite socialt umgänge vid fikat och grillet som det bjuds på.

Sandbäcksdammarna

Det är vårt klubbvatten som i närheten av Hovmantorp ger medlemmarna möjligheten att fiska efter regnbåge. Metoderna som tillåts är flugfiske och spinnfiske under sommaren, medan vintern erbjuder pimpelfiske från is. Vår målsättning med Sandbäcksdammarna är att du ska uppleva ett klubbvatten med bra kvalitet när det gäller fisk och naturupplevelser.

Löpande utförs det arbeten som att röja vegetation för att ytterligare förbättra trivseln. Under 2018 påbörjade vi ett reduktionsfiske till vilket klubben köpte in två ryssjor/bottengarn. Klubben har med Sveaskog ett arrendeavtal som omfattar Stora, Lilla och Tredje Sandbäcksdammen.

Villkor och förutsättningar för fisket i vårt klubbvaten finner du här på hemsidan under fliken ”Sandbäcksdammarna”.

Lördagen den 2 april kl 10.00 är du välkommen att hjälpa till med vårstädningen vid vårt klubbvatten. Efter ett par timmars arbete är det dax för lite prat över en grillkorv som klubben bjuder på.

Kontakta gärna Roland Hermansson eller Tore Isaksson när det gäller frågor om vårt klubbvatten, eller det arbete som vi har att göra där. Roland har tel 070-594 0806 och Tore har tel 070-573 1009.

Klubbtävlingar

Vi arrangerar tävlingar för medlemmarna där klubbmästare och i vissa fall även kommunmästare koras. På frågor som gäller dessa tävlingar är det Tobias Nilsson 070-539 7096 och Roland Hermansson 070-594 0806 som har svaren.

När det gäller flugfisketävlingen vänder du dig  med dina frågor till Christian Leinerud 070-406 7367.

Gösadraget – tävling i gösfiske på Rottnen      

Tyvärr kunde vi inte genomföra tävlingen varken 2020 eller 2021, men nu tar vi nya tag och siktar in oss på att ha den söndagen den 5 juni. Detta är en öppen tävling, alltså är även icke medlemmar välkomna till start. Tillåtna fiskemetoder är spinn, vertikal och trolling.

Den kompletta informationen gällande anmälan, regler och förutsättningar hittar du här på vår hemsida under fliken ”Tävlingar”, och där ”Gösadraget”. Information kommer även att finnas på vår Facebooksida. Har du frågor kontaktar du Tore Isaksson på tel 070-573 1009.

Abborraspinnet – tävling i abborrfiske på Rottne

Söndagen den 14 augusti har vi vår tävling där vi fiskar efter abborre på Rottnen. Fiskemetoden är spinnfiske där vi använder oss av artificiella beten. Tävlingen är öppen även för deltagare som inte är medlemmar i SFK Spinn.

Komplett information gällande tävlingens förutsättningar, regler och anmälan finns här på hemsidan. Kolla in under fliken ”Tävlingar” och där ”Abborraspinnet”. Vår Facebooksida kommer också att ha information som gäller detta. Har du frågor kontaktar du Tore Isaksson tel 070-573 1009.

Matlagning

Fredagen den 25 februari kl 18.00 ska vi under proffsig ledning förkovra oss i att tillaga fisk i olika varianter. Vi kommer att vara i Hovmantorp, och då utrymmet i köket är begränsat krävs det anmälan. Regeln ”först till kvarn” gäller. Pelle Andersson är den som tar emot anmälan och svarar på frågor. Pelle har tel 070-609 2250.  OBS – Fullbokad – OBS

Besök av Cityfiske

Vi jobbar på att under mars månad ha en aktivitet där Cityfiske kommer på besök till oss. Målsättningen med träffen är att vi då ska få information om det senaste inom sportfisket när det gäller utrustning och fisketeknik. Vi ska vara i klubbstugan, och då antalet deltagare är begränsat är du välkommen att anmäla dig till Tore Isaksson på tel 070-573 1009.

Fiske efter stör

Vi har tidigare nämnt att vi ska till ett vatten som ligger utanför Köpenhamn för att fiska stör. Av olika skäl har det inte blivit, så nu är det tänkt att vi ska göra ett nytt försök. Tanken är att vi någon gång under maj – juni ska besöka det här vattnet, som är ett put & takevatten. Där tar man sig an stören genom att bottenmeta den. Vi har en medlem som varit där tidigare och lyckats att ta några fina fiskar, bland annat med topp på ca 17 kg. Så det gäller att hålla i grejorna för det är en kämpeglad fisk.

Det är Pelle Andersson som håller i den här aktiviteten, vilken blir med en övernattning. Antalet deltagare är begränsat så ”först till kvarn” gäller. Anmälan och frågor tar du med Pelle på tel 070-609 2250.

Flugfiske efter regnbåge och öring          

Lördag och söndag, den 10 – 11 september samt den 17 – 18 september, blir det resa till Norrbyströmmen för flugfiske. Det är ett vatten där vi fiskar efter regnbåge och öring. Anläggningen där fisket bedrivs är en grävd ström som är ca 700 m lång. Den får sitt vatten från Motala Ström som rinner i dess närhet.

Vi får tillgång till anläggningen lördag eftermiddag med avresa söndag lunch. Där finns en lodge som vi disponerar för övernattning samt tillagning av mat. Det är begränsat antal deltagare så regeln ”först till kvarn” gäller. Anmälan och frågor tar du med Christian Leinerud på tel 070-406 7367.

Abborre -och gäddfiske

Hösten 2022 planerar vi för att åter göra en resa till Kalmarsund. Där siktar vi in oss på fiske efter i första hand abborre modell grövre, men även gäddan finns där. Detta är en aktivitet där vi tar med egna båtar, och övernattar i campingstugor på Oknö. Aktiviteten är planerad till fredag och lördag den 23 – 24 september.

Antalet deltagare är begränsat så ”först till kvarn” gäller. För eventuella frågor samt att göra anmälan, då tar du kontakt med Niklas Isaksson på tel 070-377 7603.

Kräftskiva 

Lördagen den 27 augusti kl 18.00 träffas vi i vår klubbstuga Spinntorp för att avnjuta Rottnen-kräftor, och till det en västerbottenpaj.

Anmälan som är bindande ska göras senast den 20 augusti till någon i styrelsen, vilka du även kan kontakta om du har någon fråga. För att genomföra kräftskivan krävs det att minst 10 personer anmält sig.

Tävlingen ”Stor fisk” 

De medlemmar som under året mäter in längsta abborre, gädda respektive gös tagen på sportfiskeredskap kan delta i klubbens tävling ”Stor fisk”. Tävlingen avgörs i två klasser där den ena gäller för fisk fångad i sjöarna Rottnen eller Kalv, och den andra klassen gäller för fisk tagen i övriga vatten, där även kusten ingår. Prisutdelning sker i samband med årsmötet.

Regler hittar du här på hemsidan under ”Tävlingar” och där ”Stor fisk”. 

Övrigt att nämna….

Rabatter – vid uppvisande av medlemskortet erhåller du klubbens rabatter hos Cityfiske i Växjö.

Motorborr  – klubben har ett motordrivet isborr som kostnadsfritt lånas ut till medlemmarna. Bokas och förvaras hos Jespersens Motor AB i Hovmantorp.

Kostnader – för kännedom så kan en del av de planerade aktiviteterna innebära kostnader för deltagarna.