Tidigare aktiviteter

 

Tidigare aktiviteter – här minns vi med hjälp av text och bild våra tidigare aktiviteter som vi har haft inom klubben!

Gäddfiske i Karlskrona  19-20 maj 2018

 

SPORTLOVSFISKE – Sandbäcksdammarna 23 febr 2018

Fredagen i sportlovsveckan hade vi vår planerade aktivitet för de skollediga barnen. Det var på Sandbäcksdammarna och där på säker is som vi höll till. Det blev en bra uppslutning med 13 barn som delagare, och så var det några föräldrar och en morfar också som testade fiskelyckan. Den var tyvärr inte så bra denna dagen, utan stannade vid en gädda tagen på ismete. Även pimpelfiske efter regnbåge och abborre bedrevs men med dåligt resultat.

Det bjöds även på grillkorv vid brasan, och så fick samtliga deltagande barn varsitt pimpelset för de framtida egna fisketurerna.

För denna aktiviteten hade vi också ekonomisk stöttning av Sportfiskarna, vilket vi är mycket tacksamma för.

 

STRÖMHULTS SPORTFISKE – Flugfiske 22 november 2017

Inom klubben har vi jobbat på att försöka få till en aktivitet där vi flugfiskar i någon form av strömmande vatten. Det är inte så enkelt att få till någon plats på dessa anläggningar, då de är mycket populära och därmed mycket bokade. Men så dök då möjligheten att komma till hos Strömhults Sportfiske, vilket vi tackade ja till. Det är ett begränsat antal deltagare, max 12 personer, och de som nu fick möjligheten att haka på var de som hört av sig utifrån vår skrivelse i aktivitetskalendern, där vi aviserat att vi jobbar på att få till denna typen av medlemsaktivitet. 

Kl 04.00 gick färden och redan i Alvesta mötte vi denna vintersäsongs första snö…..huameja vad det snöade……och så skulle vi flugfiska!?!? Men fram kom vi och möttes av ett riktigt tomtelandskap, men va då…..en flugfiskare viker ju inte ner sig så för så lite.

Fisket var en aning trögt då vattentempen låg på endast 1,5 grader, vilket inte gör regnbågarna speciellt aktiva och bitvilliga. Summeringen av dagen säger 10 fångade regnbågar och en öring. Öringen var en jättefin fisk som vägde ca 3 kg. Den sattes tillbaka då det ska göras med all öring, då de är av en naturlig och stationär stam. Regnbågarna låg på mellan 2,5 – 3 kg, och var i mycket fin kondition.

Vid lunch serverades det en god bit mat, och det var då man också drog sina historier från förmiddagens fiske.

Sammanfattningsvis blev det en bra dag trots vinterns tidiga ankomst….som kom just denna dagen!

 

FÖRELÄSNING AV HÅKAN FRANSSON – 8 november 2017

Så hade då aftonen kommit då vi skulle gästas av Håkan Fransson – känd sportfiskare med bl a deltagande i Pike Fight tävlingen. Vårt önskemål var att Håkan skulle ge oss lite mer kött på benen när det gäller vertikalfisket efter röding i Vättern samt pelagiskt fiske efter gädda i insjöarna. Det blev även avslutningsvis lite snack om gösfisket.

Det var 25 intresserade sportfiskare som hade tagit sig till vår klubbstuga, där de möttes av mycket gemyt i form av en sprakande brasa i kaminen samt kaffedoft. 

Med all den erfarenhet som Håkan har blev det en mycket intressant föreläsning, som säkert bidrar till att flera av åhörarna kommer att lägga ytterligare tid på jakten efter den pelagiskt levande gäddan. Den är oftast av större kaliber, och det skapar ju alltid lite extra spänning att vara den på spåren.

Rödingfisket i Vättern är väl inte ännu så vanligt bland Spinn-medlemmarna, men vi var efter Håkans beskrivning flera som har som målsättning att ta oss an även det fisket. För vi kan konstatera att vi i Vättern och rödingen där, har ett fantastiskt fiske på ett förhållandevis nära avstånd.

 

KARNEVALEN 2017 – 30 juni & 1 juli

SFK Spinn deltog även denna gången med ett ekipage i karnevalståget. Totalt var det 21 ekipage som var med och visades upp, vilket visar på ett stort engagemang av bygdens människor.

Spinn’s budskap var att man undrar “vem som drog ut proppen”, detta med anledning av det låga vattenståndet i sjön Rottnen.

De som jobbat med att skapa ekipaget var Stefan Söderberg, Tobias Nilsson, Kjell Engström, Roland Hermansson och Niklas Isaksson. Snyggt jobbat grabbar!!! 

Som seden säger så stod Spinn även som arrangör av karnevalsmetet som gick av stapeln under lördagsförmiddagen. Hur det gick i den tävlingen hittar du under fliken Tävlingar och där Karnevals/Marknadsmetet.

 

BÖRJA FISKA – Första Metaredagen 25 maj 2017

Då arrangerade SFK Spinn en aktivitet utmed strandpromenaden i Hovmantorp. Den hade marknadsförts via utskicket Folkets Hus-bladet samt annonsering i Smp och så naturligtvis på klubbens egen FB-sida och hemsida.
I ett strålande väder deltog 14 barn upp till 15 år. När det hade metats i ca 2,5 timme var det dags för varmkorv och fika till alla glada barn och vuxna.
Vid det tillfället tog sig också samtliga barn runt en frågesport som handlade om att känna igen de olika fiskarna som finns i Rottnen.
Det nappade bra så fångsterna blev goda, med ett stort antal abborrar, några mörtar samt ett par braxnar av lite större format. Samtliga barn som deltog i fisket fick behålla sina metspön som fiskeklubben skänkte. Det blev också en liten prisutdelning där största fisk var en brax med vikten 1,22 kg. Nöjd fångstman var Christoffer medan Ulf tog flest antal fiskar, hela 21 st.
Även frågesporten tog Ulf hem med flest antal rätt.

Sammanfattningsvis blev det en mycket uppskattad stund tillsammans ute i friska luften, och kanske det också föddes en och annan framtida storfiskare.


Gäddfiske i Karlskrona 6-7 maj 2017

Så var det dags att lördag morgon styra mot Karlskrona och Senorens Camping för ett efterlängtat gäddfiske. Ledet var långt av fiskare och båtar, 15 fiskare och 8 båtar deltog i denna aktiviteten.
Efter en period med riktigt kallt väder så bara kom våren med stormsteg och vi fick ett riktigt bra väder, ja kanske för bra med sol och lite vind. För en gäddfiskare vill många gånger ha vind och molnigt för ett optimalt fiske. Vi inkvarterade i små fina stugor på campingen, för att därefter snabbt fixa ner båtarna i sjön och så styrdes kosan mot fiskevattnen. Det visade sig att fisket var riktigt svårt, gäddan ville helt enkelt inte hugga. Det togs bara en handfull gäddor under lördagen och av dessa var det Eje som blev segrare till längsta gädda – 83cm vann han med. Flera av båtarna såg mycket fisk, men som sagt de ska hugga också…….
Kvällen blev en höjdpunkt där grillmästaren Pelle höll i trådarna assisterad av lite handsträckning. Grillet blev tillsammans med Jannes potatissallad en utsökt måltid som samtliga höjde till skyarna.
Söndagen bjöd på lite mer vind men fortfarande svårfiskat, vilket innebar att flertalet av båtarna lämnade Karlskrona vid lunchtid.

En summering- mycket lyckat arrangemang där Niklas hittat ett bra boende och tillsammans med Jim säkert sått ett och annat frö för framtida gäddfiskare.