Tidigare aktiviteter

 

Tidigare aktiviteter – här minns vi med hjälp av text och bild våra tidigare aktiviteter som vi har haft inom klubben!

Abborrfiske vid Oknö

Även detta året körde vi till Oknö för att fiska efter abborre, närmare bestämt 23 och 24 september. Vi var 13 förväntasfulla deltagare som samsades i sex båtar. Vädret var till skillnad mot 2022 mycket bra. Vinden var i stort sett obefintlig, och solen tittade fram med jämna mellanrum. Vi hade bestämt oss för att käka lunchen gemensamt på segelklubbens brygga, och den satt perfekt med en del socialt prat och fiskeljug. Efter dagens fiske samlades vi alla i en av stugorna för att spisa beställda pizzor och ta en bira. Då konstaterade vi att dagens tävling som gällde vilken som tagit de tre abborrar som gav flest antal centimeter, hade Niklas Isaksson som vinnare med 133 cm. En av dessa aborrar mättes till hela 50 cm, en mycket fin fisk.

Andra dagen, som var lördagen, började fisket för flera av oss i gryningen. Det togs en hel del fisk även då, och en summering av de båda dagarna säger att samtliga deltagare hade abborre i båten. De som var överlägset mest på ”hugget” var båten med Zlatko och Tisse. De lyckades under dessa två dagar ha 50 abborrar i båten, 35 under fredagen och 15 under lördagen. Av alla de abborrar som togs under de två dagarna var det flera som var 44 cm och längre, med Niklas abborre på 50 cm som längst. Det togs även en hel del gädda, men det ses mer som en bifångst då abborren är den som vi riktar in oss på.

Hur kan det då vara så stor skillnad på antal abborrar som tas i de olika båtarna? En stor anledning till framgång är att leta efter grumligt vatten, och det är inte alltid så lätt att hitta. Man kan säga att grumligt vatten och vegetation gäller som en bra början, när jakten på stor abborre ska bedrivas på kusten.

En summering av denna fiskeresa säger att det fungerar mycket bra med boende, och ramp för att traila i båten. Nu har vi även kontakt med en pizzeria som kan leverera mat till oss på fredag kväll, förträffligt bra och gott. Ett intressant och roligt fiske efter grov abborre där det finns hur mycket platser som helst att fiska på, alltså ingen trängsel. Allt detta säger att det mesta talar för en repris 2023.

//Tore

 

Flugfiske i Norrbyströmmen

Detta året så testade vi ett nytt strömmande vatten och då föll valet på Norrbyströmmen som ligger vid Borensberg. Ett anlagt vatten med strömsträckor som mynnar ut i lugnare partier. Vattnet pumpas till anläggningen från Motala ström, vilket garanterar ett mycket klart och fint vatten samt ett stabilt flöde.

I år var intresset så stort så att de 16 anmälda delades upp vid två tillfällen under september. Första gänget hade ett riktigt ”skitväder” under lördagen medan söndagen var betydligt bättre vädermässigt. Andra gänget hade toppenväder hela sin tid vid vattnet. Upplägget bygger på boende i en lodge som ligger precis vid vattnet där det finns plats för både utspisning och övernattning.

Fisket var överlag rätt så svårt. Det är absolut inte någon brist på fisk men det förekom inte någon kläckning av insekter vilket gör fisket lite knepigare. Fisken är mycket revirhävdande vilket innebär att de jagar varandra, och kanske till och med glömmer att äta???

Sammantaget så tog några av deltagarna en hel del fisk medan några andra fick ett fåtal, och så var vi några som gick helt bom…..men så är ju fiskarlivet. Kvaliten på fisken där är mycket bra med hela fenor och fin form på fisken.

//Tore

 

Störfiske i Danmark 20 – 21 maj 2022

Vi lämnade Hovet efter lunch för att fyra timmar senare rulla in vid resans mål, precis innan kl 17. Där var guiden Ivan och väntade otåligt på oss, och tyckte nog att vi var ett par timmar sena, då eftermiddags och kvällsfisket normalt är bäst. Med andra ord så hade vi där bränt ett par bra och viktiga fisketimmar. Sagt och gjort så drog Ivan igång riggningen av spön och agn. Vi skulle fiska med boiles och pellets i kombination.

Redan under tiden som Ivan riggade spö nr två så har vi fisk på första spöt. Bestämt var att vi skulle ta huggen i åldersordning, så vår ålderman och tillika ordförande skulle ta första hugget. Pelle fick samtidigt också göra de obligatoriska nybörjarfelen, och vi andra kunde titta på och lära. Efter hand fick vi kläm på de flesta detaljerna från att agna till kast och drillning.

Vi började stilla med en 15 kg vitstör, brutal kraft trots mycket kraftig utrustning. Ambitionen var att vi tillsammans skulle landa en fisk, men resan slutade med 20 drillade fiskar där 11 av dem kom upp. Dessutom hade vi ytterligare ett gäng påslag som vi inte lyckades kroka. Således fullt upp!!

Dammen som vi fiskade i var ungefär som Stora Sandbäcksdammen. Två sorters stör var inplanterade, vitstör och belugastör. Där finns ca 120 individer med en topp på nästan 70 kg att fajtas med.

Patrik fick äran att fånga den största som var en belugastör på 46 kg!!! Utöver denna fantastiska fisk fick vi ett par på ca 35 kg som toppfiskar. Vår guide Ivan hade gjort ett kanonjobb och mäskat åt oss i ett par dagar, och det är absolut nyckeln till framgång. Andra gäng som fiskade där i samma damm kammade noll, så Ivan har vi mycket att tacka för. Fisket var långt över förväntan, bra guide, trevligt sällskap, gott grill och ett riktigt bra väder…allt detta tills vi skulle åka hem för då kom nämligen regnet. Vi var överens om att detta gör vi gärna igen!

De nöjda fiskarna var Pelle, Stefan, Patrik och Niklas

 

[nggallery id=36]

 

Loppis i Hovamntorp lördagen den 7 maj 2022

Så kunde då äntligen Hovmantorpsdagen genomföras med bland annat bakluckeloppis, presentationer av föreningarna i bygden, visning av företag samt verksamheten hos räddningstjänsten och ambulansen.

SFK Spinn fanns naturligtvis också på plats, och då på den stora parkeringen vid östra infarten blan alla de andra knallarna. Vårt utbud bestod av fiskegrejer som medlemmarna hade städat fram ur sina gömmor och skänkt till klubben, vilket visade sig vara en hel del. Vi hade också en båt på plats samt ett info-blad som lämnades ut där vi i korthet presenterade vår fiskeklubb.

Pelle Andersson och undertecknad var de som ansvarade för att vi fick mesta möjliga betalt för våra grejor. Nu var det så att det även låg i vårt intresse att grejorna skulle säljas, så ibland förekom det även att köparen tyckte att vi ville ta för lite betalt, så då jämkade vi och därmed var alla glada och nöjda.

Pelle och jag kunde vid loppisens slut konstatera att det endast fanns lite ”smulor” kvar att sälja. Med andra ord så var vi och förhoppningsvis alla våra köpare nöjda med dagen.

//Tore

 

 

 

 

Vårstädning!

Så är då städdagarna vid Sandbäcksdammarna och Spinntorp genomförda.

Det var mycket träd, buskar och ris som städades bort vid klubbvattnet. Detta var sviterna efter projektet som Eon haft där med att anlägga en vindkraftpark norr om dammarna. Det var ca 10 medlemmar som ställde upp och gjorde ett riktigt bra jobb. Det belönades med lite grillkorv och fiskeprat efter avslutat arbete.

Vid klubbstugan Spinntorp var det också en hel del att göra denna vår. Det skulle sättas takstege, då sotarmästaren hade önskemål om det. Vedboden var tom så den försågs med torr och kluven ved, så att det finns till vinterns stunder i stugan. Det städades både in -och utvändigt och alla fönster putsades. Så var det också dags att lägga båten i sjön. När allt detta var fixat var också korven grillad och kaffet klart, vilket gjorde att stunden där i solen för de 9 medlemmarna blev behagligt bra.

 

Klubbafton med Cityfiske 21 april 2022

Denna kväll hade vi bjudit in Johan hos Cityfiske att komma till oss, och presentera nyheter och fisketekniker när det gäller gös -och abborrfisket. Intresset var stort så klubbstugan fylldes till sista plats,

Det är framförallt abborrfisket som väcker mycket intresse nu, och då följer naturligtvis också en utveckling av produkter och tillämpning i dess spår. Numera är utbudet av beten, krokar i olika utförande och då med eller utan tyngd, ja möjligheterna till lösningar är otaliga kan man säga. Johan förklarade och visade också på olika typer av spö och deras lämligaste användningsområden.

Gösfisket fick också en stund av kvällen. Det som är på gång att utvecklas där är spinnfisket med jigg. Då fiskar vi efter gös som befinner sig bottennära men i takt med att vattentemperaturen stiger så hittar vi den mer pelagiskt över större djup. Detta är ett fiske som är på gång att få fler och fler utövare, ett hugg av en 2 – 3 kg gös ger garanterat en himla go känsla med mycket spöböj. Johan visade lämpliga utrustningsalternativ även för detta fisket.

Som avslutning på kvällen så blev det en fika och så ett lotteri. Det var ett lotteri som var gratis och där samtliga deltagare fick en lott vardera. Vinsterna var allt det material som Johan hade med sig och visade….. dock inte hans egen utrustning. Att få till det här lotteriet gjordes möjligt tack vare att vi fick stor hjälp av Cityfiske och deras leverantörer med fördelaktiga villkor. Upplägget för lotteriet var att alla skulle få välja en vinst, och då i den ordning som deras lott drogs. Då det fanns ett komplett set med haspelrulle och spö för abborrfiske och ett set med multirulle med spö för gösfiske, så var de två vinsterna naturligtvis de mest eftertracktade. Som nummer ett drogs Håkan Henriksson som tjoade till och tog utrustningen för abborre. Nu blir han giftig på tävlingen Abborraspinnet i augusti kan man tro. Andra lotten som drogs fick Roland Hermansson att tjoa till. Han är numera ägare till ett mycket fin utrustning som bland annat lämpar sig mycket bra för jiggfiske efter gös.

Som avslutning vill vi från SFK Spinn tacka Johan och Cityfiske, samt de leverantörer som Johan ordnat support från när det gäller materialet som förevisades.

 

 

Matlagningskurs 25 februari 2022

Denna gången som det var dax för att lära lite ytterligare om matlagning var det vår medlem Anders Bellander som stod för lärandet. Detta var en uppgift som han fixade galant. då han har många strängar på sin lyra som både kock och  livsmedelslärare. Platsen för aktiviteten var som vid de tidigare tillfällen Folkets Hus i Hovmantorp.

Tyvärr blev inte deltagarantalet det maximala, och detta med anledning av sena återbud samt coronasjukan.

Det lagades mycket god mat baserat på fisk och då bland annat som soppa. Fisken som användes var gös och röding och som tillbehör blev det bland annat risotto. Efter att allt det här goda hade avnjutits rundade man av med en smarrig tårta till kaffet.

Mätta och nöjda begav sig så de ”utbildade” kockarna hemåt med magarna på trekvart.

 

Gädd -och abborrfiske vid Oknö 24 – 25 sept 2021

Detta året hade vi valt ett nytt mål att fiska vid, och då föll valet på Oknö. Där hade vi bokat stugor som ligger i anslutning till båtklubbens ramp där vi kunde sjösätta våra båtar. Vi samlades vid rampen ca kl 08.00 och det var en förväntansfull samling ”Spinnare” som taggade upp. Samlingen bestod av 13 personer och 7 båtar. Vädret var ok med undantag för en mycket frisk vind som skulle tämjas för att nå det planerade fiskevattnet andra sidan fjärden. Den färden gick bra och väl inne bland öarna fanns det möjligheten att hitta lite lä och lugnvatten. Den friska vinden höll i sig medan solen gjorde sig synlig så det blev en rätt så bra dag på sjön.

Det var i första hand abborren som lockade fiskarna. Den har ryckte om sig att finnas i bra storlekar vilket vi också kunde konstatera under dagens fiske. Som det brukar vara i fiske så är inget givet….någon båt gick bom helt medan någon annan lyckades lite bättre med upp till 10 abborrar i båten. Innan vi började dagens fiske enades vi om en liten tävling där resp fiskare fick mäta in sina tre längsta abborrar. Den tävlingen vanns av Mattias ”Tisse” Eklund, som var med som vår gäst i genskap av sponsor. Han fick ihop 122 cm och slog därmed Niklas Isaksson med 1 cm då han hade 121 cm……jämt kan man säga. Tisse tog också dagen längsta abborre som mätte 46 cm.

Lördagen bjöd på lite mer humana vindar vilket gjorde möjligt för fiske även där det inte var så skyddat vatten. Överlag blev fisket den dagen något bättre där båten med flest abborrar hade 20 i båten. Dagens största mättes in till 45 cm.

Utöver dessa fångster togs det också en hel del gädda som gärna hugger även på beten avsedda för abborren. Rätt om det är så att det inte är gäddan man siktar på så kan en del av dessa fångster vara rätt så roliga då de tas på lite lättare utrustning.

En reflektion – vi som bor i Hovmantorp/Växjö har 1,5 – 2 h körtid till ett fantastiskt fiskevatten efter grov och fin abborre, vilken förmån för oss som gillar den typen av sportfiske!

[nggallery id=34]

 

Flugfiske i Norrefors 19-20 sept 2021

Årets resa till Norrefors var den tredje i ordningen och det var 13 förhoppningsfulla fiskare som såg fram mot att svinga sina flugspön under måndagen. Det fiskas då i både de strömmande partierna men oxå i någon av de två dammarna som finns där.

Det fanns en förhoppning om att det skulle vara mer vatten i strömmen detta året, men så var tyvärr inte fallet. Trots allt så är det den typen av fiske som lockar mest, men med ett lågt flöde blir inte det fisket lika intressant och givande.

Det togs en hel del fisk trots detta, och då i första hand regnbåge. De låg i vikter mellan ca 2 till strax under 4 kilo. Dagens lilla tävling om största regnbåge tog Christian ”Krikke” Leinerud hem. Det finns också mycket fin öring där, och den som var vassast på att kroka dessa var Ulf Olsen som tog 7 stycken. Dessa öringar får inte tas upp utan ska sättas tillbaka.

Summering av dagen blir att vädret hade vi med oss, antalet krokad fisk var också rätt ok medan det låga vattenståndet i strömmen var en besvikelse.

 

Gädd -och abborrfiske i Kalmarsund 2 – 3 okt 2020

Fredag morgon sammanstrålade 10 deltagare i 5 båtar i hamnen i Påskallavik. Nu skulle det fiskas abborre och gädda var det tänkt. Vi hade bra väderförhållande med en förhållandevis svag vind och ett uppsprucket molntäcke. Efter en kortare transportsträcka var vi på första ”spoten” och i stort omgående fick flera av deltagarna känning av abborren. Martin och Viktor hade siktet inställt på gädda så de tog sikte på att börja sitt fiske lite längre in i viken. Det beslutet visade sig vara rätt då dagen för de två killarna gav 26 gäddor i båten med topp på 86 cm som hade Martin som baneman. Vi övriga som jagade abborren hade mer eller mindre god fiskelycka över lag. Det togs ett flertal fina borrar med en topp på 45 cm som Daniel lurade upp. De flesta låg dock i intervallet mellan 35 – 40 cm, vilket är mycket fina fiskar.

Mot kvällningen tog vi oss till Gunnarsö där vi hade stugor bokade för övernattning. Där avrundade vi dagen med gemensam grill och en god pilsner. Samtliga deltagare satte en liten peng till längsta fisk och vinnare blev Daniel med 45 cm abborre och Martin med 86 cm gädda – GRATTIS!!!

Planeringen var att vi under lördagen skulle fiska på ett nytt område men den kraftigt tilltagande vinden skrinlade den planeringen, Någon båt åkte därför hem, gäddfiskarna sökte annan plats och vi övriga hittade ett område där vi kunde fiska abborre någorlunda vindskyddat. Det blev fiske i ca 4 timmar och en hel del känning av fisk. Även denna dag tog Daniel den största med en fisk på 46 cm……..han ökade därmed på sitt PB med ytterligare 1 cm…..snyggt jobbat kan man säga. Vi övriga fick ett gäng abborrar i storlek 35 till 43 cm, vilket vi var mycket nöjda med. För våra gäddfiskare, som höll till på annan plats, var inte fisket lika bra under lördagen som det var under fredagen.

Vid en summering av den här lilla utflykten, visar det sig att det finns ett stort intresse även i framtiden för liknande aktiviteter. Det gäller då både denna typen där vi kan fiska både abborre och gädda, men oxå ett riktat fiske efter grov gädda och då exempelvis i Vänern. Den idén får finnas med framöver när aktiviteterna för 2021 ska planeras och ventileras.

[nggallery id=33]

    

 

Flugfiske i Norrefors måndagen den 21 september 2020

Så var det då dax för att återigen besöka Norrefors i Blekinge för flugfiske i både strömmande som lugnt vatten. Vädret hade vi tur med, ja kanske till och med för bra, då fisken under eftermiddagen inte var lika aktiv i det fina solskenet. Vid jämförelse med 2019 var vattenståndet i strömmen betydligt lägre, vilket var synd då det trevligaste fiske är just i strömmen och då med fluga. Men det blir en konsekvens när nederbörden uteblir.

Vi var 12 deltagare och glädjande nog kunde samtliga räkna i fångst av regnbåge. Ingmar Svensson var den som tog den största med en vikt på 3,4 kg. Det stora flertalet av fiskarna låg på vikter mellan 2 och 3 kg.

Vid kl 17 var fisket avslutat för dagen och vi kunde summera en dag med strålande väder och god fiskelycka. Under dagen hade vi också besök av en räv som lärt sig att när fiskare från SFK Spinn är på plats, ja då bjuds det på godsaker vid rensebordet.

Vid de avslutande diskussionerna kunde vi höra önskemål om att denna typen av aktivitet står högt på önskelistan även för 2021 av deltagarna.

[nggallery id=32]

 

Matlagningskurs fredagen den 28 febr 2020

Denna fredag var det den tredje matlagningskursen som gick av stapeln. Liksom vid tidigare tillfällen var man i Folkets Hus där allt är väl tillrättalagt som undervisningslokal, men också för att avnjuta det som tillagas. Denna gång var det sex deltagare som hade Benny som ”lärare” och temat var fisksoppa. Nämnas ska att Benny är utbildad kock och verkat som det men på senare tiden bytt näring till hovslagare….

Det gjordes uppdelning i tre grupper som fick varsitt recept att ta sig an där det var gös och lax som ingredienser. Eleverna fick hela tiden goda råd av Benny så att allt gick rätt och riktigt till med tillagning och kryddning. Efter ett par timmar var så de tre sopporna färdiga och man kunde sätta sig till bords och avnjuta det hela.

Summeringen av kvällen och kursen var att alla var mycket nöjda och gav de olika sopporna betyget – fantastiskt goda!

[nggallery id=31]

Pimpelfiske – teknik och utrustning

Onsdagen den 15 januari intog ett gäng på ca 10 personer klubbstugan för att lära mer om pimpelfiske. Mannen bakom katedern var ingen mindre än vår medlem och eminente pimpelfiskare Ola Severinsson. Han kan ståta med att ha blivit både distriktsmästare liksom smålandsmästare vid pimpelfiske från is.

Ola försåg oss med detaljerad information hur en tävling är upplagd och vilka regler som gäller. Med sig hade han också sin utrustning, vilken omfattar ett tiotal färdigtacklade spö, blänke och en himla massa trekrok i olika storlekar. Dessa krokar var smakfullt dekorerade med lite färgmassa i olika sammansättningar, allt för att abborren ska luras till napp. Ola har också en egentillverkad skrylla, det är den man sitter på och förvarar sin utrustning och fisk i. Den innehöll allt vad som kan tänkas behövas vid ett tävlingstillfälle, och där varje pryl har sin bestämda plats för att vara lätt åtkomlig – man kan säga att allt var ordning och reda i Ola’s skrylla.

Det vi saknade var att han inte alls pratade om fikat som är så viktigt vid allt fiske. Det menade Ola att det tar man inte förrän efter tävlingen när man väntar på att bli uppropad som segrare, då det inte finns tid för att fika under tävlingens gång.

Vi tackar Ola för att han kom till oss och så håller vi tummarna för att han får lite vinter och därmed is på sjön så att han kan utföra det fiske som han gillar allra mest – pimpelfiske från is!

Flugfiske i Norrefors 29 – 30 september 2019

Årets aktivitet när det gällde flugfiske var planerad att genomföras i Norrefors, som ligger ca 15 km norr om Karlshamn i Blekinge. Camp Mayfly som anläggningen heter, erbjuder fiske både i dammar och i strömmande vatten.

Upplägget innebar att vi (16 medlemmar) disponerade ett boende i anslutning till vattnet, vilket gjorde att de flesta anlände under söndag kväll för att sköta det sociala pratet och fixa med utrustningen. Det var mer än en som bytte till en grövre tjocklek på tafsen, när ryktet sa att det fanns fisk på fyra kg och mer som kunde vara intresserade av våra kreationer. Under kvällen var regnet ihärdigt så ”grillmästaren” Zlatko höll till under tak på altanen, men hans insats innebar att det avnjöts en bättre måltid under kvällen. Den bestod av kräftor som Johan och Anders frikostigt delade med sig av, för att inte tala om vildsvinskorven som Johan hade med i stora mängder av…..den smakade ypperligt efter en stund på grillen.

Måndag morgon, efter en natt med kompisar som snarkar och pyser om vart annat, ljöd en tidig revelj som bjöd på ett stilla regn. Men så småningom mynnade det ut i uppehåll, och framåt lunch så tittade även solen fram…..med andra ord så blev vädret riktigt bra med en behaglig lufttemperatur.

Fiskelyckan visade sig omgående på morgonen för Krikke, som i ett av de första kasten krokade en fisk på 4,4 kg vilket visade sig bli dagens största fisk. Därmed lade han också beslag på en nätt pengahög som deltagarna satsat som pris för tyngsta fisk. Grattis Krikke! Det togs under dagen totalt 25 – 30 fiskar och då både i de lugna vattnen som i strömmen. De två dammarna erbjöd ett fiske som liknar det som vi själva har i vårt klubbvatten Sandbäcksdammarna, medan fisket i strömmen lockade lite extra denna dag. Det togs ett antal fiskar på torrfluga i strömmen under eftermiddagen vilket var riktigt kul och spännande. Strömmen håller även en stam av öring vilken ska återutsättas om den fastnar på kroken. Ulf fick en på ca 7 hg som simmar kvar och växer vidare.

Fiskelyckan och det allt bättre vädret gjorde dagen till en mycket trevlig medlemsaktivitet. Det gavs tid och utrymme för mycket socialt umgänge, och sammantaget så var det ett gäng nöjda ”Spinnare” som åkte hem efter en trevlig aktivitet vid ett fint fiskevatten.

[nggallery id=29]

 

Matlagningskurs med Janne Ingemarsson 15 febr 2019 

Fredag kväll samlades i Folkets hus ett gäng duktiga sportfiskare som med hjälp av den ”proffesionelle” kocken och medlemmen Janne Ingemarsson hade målsättningen att lära mer om att tillaga sina framtida fångster. Janne hade inhandlat de nödvändiga råvarorna där gös och rödtunga var de arter som skulle tillagas. Under kvällens lopp var det full aktivitet som att filea gös till att göra den rätta frityrsmeten och koka det perfekta pilaffriset. När det efter ett par timmars tillagning och skramlande med grytor dukades det upp till en gemnsam måltid. Då vankades det friterad gös, pocherad rödtunga, pilaffris och pressad potatis. Till detta fanns det diverse såser som hollandaise, vittvin, majonnäs och remouladesås.

Summeringen löd att kvällen var mycket lyckad, kocken nöjd med sina ”elever” och samtliga vände stegen hemåt mätta och nöjda.

[nggallery id=27]

 

 

Föreläsning av Tobias Fränstam 15 november 2018

Denna torsdag kväll i vår klubbstuga gästades vi av Tobias Fränstam. Tobias har gjort sig känd som en mycket duktig sportfiskare, och då framförallt efter abborre och gädda. Han är dessutom marinbiolog och har sin dagliga gärning hos Sportfiskarna.

Föredraget som fångade alla de 27 åhörarnas uppmärksamhet handlade om var fisken befinner sig under leken, och vart den därefter tar vägen i sin jakt på föda. Vi fick också tips på olika tekniker och beten för att lyckas i vårt fiske. Som sammanfattning kan sägas att denna föreläsning skilde sig en del från de som vi haft tidigare. Här fick vi mycket till livs om abborrens och gäddans liv, samt var vi ska söka den när vi önskar ta en dust med dem.

Avslutningsvis kan vi som arrangör konstatera att denna typen av aktivitet så här på höstkanten är mycket uppskattad. Så nu är det till att ta sig en funderare vad vi ska erbjuda vid nästa tillfälle.

Kan också nämna att Tobias är en av  deltagare i de båda tävlingarna PerchFight och PikeFight. I dessa har han tillsammans med sin lagkamrat tagit hem den totala segern respektive en tredjeplats det senaste året.

 

 

 

[ngg src=”galleries” ids=”26″ display=”basic_thumbnail”]Kräftskivan 25 augusti 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Augusti månad har enligt traditionen SFK Spinn sin kräftskiva för sina medlemmar. Liksom tidigare höll vi till i klubbstugan där allt var så festligt uppdukat när vi anlände vid 18-tiden. Festkommitten med Roland, Tobias och Stefan sköter detta arrangemang på ett utsökt bra sätt, så jag vill minnas att vi under aftonen kom fram till att det inte finns någon anledning att välja någon ny besättningen till den kommitten.

Under kvällen bjöds det på kräftor från Rottnen som Roland kokat…….å det kan han för oj va perfekt sälta de hade. Efter att kräftorna med diverse drycker och allsång hade avnjutits bjöds det på lite andra godsaker i form av ostar, korvar och inte minst västerbottenpajer som Tobias och Stefan fått till på ett utsökt sätt.

En mycket lyckad medlemsaktivitet med mycket gott på bordet, god stämning samt ett stort tack till festkommitten för deras insats och genomförande.

 

 

 

[ngg src=”galleries” ids=”25″ display=”basic_thumbnail”]Gäddfiske i Karlskrona  19-20 maj 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen den 19 maj ställde vi åter färden till Blekinge och ett nappatag med deras berömda gäddor. Vi var totalt 15 personer med 8 båtar som deltog i aktiviteten. Liksom året innan var vi inkvarterade på Senorens Camping med boendet, då aktiviteten sträckte sig även över söndagen.

Vädret var även denna gång med oss och till det ska läggas ett betydligt bättre fiske än året innan. Flertalet av de fiskande tog ett antal gäddor (men det fanns även någon som inte klarade namnet) där Jim var den som tog hem segern i tävlingen längsta gädda. Detta året blev det 101 cm som noterades för det.

Under lördag kväll var det samling vid grillen där Niklas höll i grilltången och där det perfekt grillade avnjöts tillsammans med Jannes mycket goda potatissallad. Ett stort tack till kockarna!

Niklas lyfte frågan om vi inför 2019 ska kolla på att lägga denna aktiviteten på höstkanten istället, och då på plats där fiske efter både gädda och abborre kan bedrivas. Ett enigt gäng enades om att det kunde vara en trevlig utveckling av denna typen av aktivitet.

 

 

 

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”23″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Visa som slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]SPORTLOVSFISKE – Sandbäcksdammarna 23 febr 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen i sportlovsveckan hade vi vår planerade aktivitet för de skollediga barnen. Det var på Sandbäcksdammarna och där på säker is som vi höll till. Det blev en bra uppslutning med 13 barn som delagare, och så var det några föräldrar och en morfar också som testade fiskelyckan. Den var tyvärr inte så bra denna dagen, utan stannade vid en gädda tagen på ismete. Även pimpelfiske efter regnbåge och abborre bedrevs men med dåligt resultat.

Det bjöds även på grillkorv vid brasan, och så fick samtliga deltagande barn varsitt pimpelset för de framtida egna fisketurerna.

För denna aktiviteten hade vi också ekonomisk stöttning av Sportfiskarna, vilket vi är mycket tacksamma för.

 

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”18″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Visa som slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]STRÖMHULTS SPORTFISKE – Flugfiske 22 november 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Inom klubben har vi jobbat på att försöka få till en aktivitet där vi flugfiskar i någon form av strömmande vatten. Det är inte så enkelt att få till någon plats på dessa anläggningar, då de är mycket populära och därmed mycket bokade. Men så dök då möjligheten att komma till hos Strömhults Sportfiske, vilket vi tackade ja till. Det är ett begränsat antal deltagare, max 12 personer, och de som nu fick möjligheten att haka på var de som hört av sig utifrån vår skrivelse i aktivitetskalendern, där vi aviserat att vi jobbar på att få till denna typen av medlemsaktivitet.

Kl 04.00 gick färden och redan i Alvesta mötte vi denna vintersäsongs första snö…..huameja vad det snöade……och så skulle vi flugfiska!?!? Men fram kom vi och möttes av ett riktigt tomtelandskap, men va då…..en flugfiskare viker ju inte ner sig så för så lite.

Fisket var en aning trögt då vattentempen låg på endast 1,5 grader, vilket inte gör regnbågarna speciellt aktiva och bitvilliga. Summeringen av dagen säger 10 fångade regnbågar och en öring. Öringen var en jättefin fisk som vägde ca 3 kg. Den sattes tillbaka då det ska göras med all öring, då de är av en naturlig och stationär stam. Regnbågarna låg på mellan 2,5 – 3 kg, och var i mycket fin kondition.

Vid lunch serverades det en god bit mat, och det var då man också drog sina historier från förmiddagens fiske.

Sammanfattningsvis blev det en bra dag trots vinterns tidiga ankomst….som kom just denna dagen!

 

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”19″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Visa som slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]FÖRELÄSNING AV HÅKAN FRANSSON – 8 november 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Så hade då aftonen kommit då vi skulle gästas av Håkan Fransson – känd sportfiskare med bl a deltagande i Pike Fight tävlingen. Vårt önskemål var att Håkan skulle ge oss lite mer kött på benen när det gäller vertikalfisket efter röding i Vättern samt pelagiskt fiske efter gädda i insjöarna. Det blev även avslutningsvis lite snack om gösfisket.

Det var 25 intresserade sportfiskare som hade tagit sig till vår klubbstuga, där de möttes av mycket gemyt i form av en sprakande brasa i kaminen samt kaffedoft.

Med all den erfarenhet som Håkan har blev det en mycket intressant föreläsning, som säkert bidrar till att flera av åhörarna kommer att lägga ytterligare tid på jakten efter den pelagiskt levande gäddan. Den är oftast av större kaliber, och det skapar ju alltid lite extra spänning att vara den på spåren.

Rödingfisket i Vättern är väl inte ännu så vanligt bland Spinn-medlemmarna, men vi var efter Håkans beskrivning flera som har som målsättning att ta oss an även det fisket. För vi kan konstatera att vi i Vättern och rödingen där, har ett fantastiskt fiske på ett förhållandevis nära avstånd.

 

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”20″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Visa som slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]KARNEVALEN 2017 – 30 juni & 1 juli

 

 

 

 

 

 

 

 

SFK Spinn deltog även denna gången med ett ekipage i karnevalståget. Totalt var det 21 ekipage som var med och visades upp, vilket visar på ett stort engagemang av bygdens människor.

Spinn’s budskap var att man undrar ”vem som drog ut proppen”, detta med anledning av det låga vattenståndet i sjön Rottnen.

De som jobbat med att skapa ekipaget var Stefan Söderberg, Tobias Nilsson, Kjell Engström, Roland Hermansson och Niklas Isaksson. Snyggt jobbat grabbar!!!

Som seden säger så stod Spinn även som arrangör av karnevalsmetet som gick av stapeln under lördagsförmiddagen. Hur det gick i den tävlingen hittar du under fliken Tävlingar och där Karnevals/Marknadsmetet.

 

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”21″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Visa som slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]BÖRJA FISKA – Första Metaredagen 25 maj 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Då arrangerade SFK Spinn en aktivitet utmed strandpromenaden i Hovmantorp. Den hade marknadsförts via utskicket Folkets Hus-bladet samt annonsering i Smp och så naturligtvis på klubbens egen FB-sida och hemsida.
I ett strålande väder deltog 14 barn upp till 15 år. När det hade metats i ca 2,5 timme var det dags för varmkorv och fika till alla glada barn och vuxna.
Vid det tillfället tog sig också samtliga barn runt en frågesport som handlade om att känna igen de olika fiskarna som finns i Rottnen.
Det nappade bra så fångsterna blev goda, med ett stort antal abborrar, några mörtar samt ett par braxnar av lite större format. Samtliga barn som deltog i fisket fick behålla sina metspön som fiskeklubben skänkte. Det blev också en liten prisutdelning där största fisk var en brax med vikten 1,22 kg. Nöjd fångstman var Christoffer medan Ulf tog flest antal fiskar, hela 21 st.
Även frågesporten tog Ulf hem med flest antal rätt.

Sammanfattningsvis blev det en mycket uppskattad stund tillsammans ute i friska luften, och kanske det också föddes en och annan framtida storfiskare.

[nggallery id=16]


Gäddfiske i Karlskrona 6-7 maj 2017

Så var det dags att lördag morgon styra mot Karlskrona och Senorens Camping för ett efterlängtat gäddfiske. Ledet var långt av fiskare och båtar, 15 fiskare och 8 båtar deltog i denna aktiviteten.
Efter en period med riktigt kallt väder så bara kom våren med stormsteg och vi fick ett riktigt bra väder, ja kanske för bra med sol och lite vind. För en gäddfiskare vill många gånger ha vind och molnigt för ett optimalt fiske. Vi inkvarterade i små fina stugor på campingen, för att därefter snabbt fixa ner båtarna i sjön och så styrdes kosan mot fiskevattnen. Det visade sig att fisket var riktigt svårt, gäddan ville helt enkelt inte hugga. Det togs bara en handfull gäddor under lördagen och av dessa var det Eje som blev segrare till längsta gädda – 83cm vann han med. Flera av båtarna såg mycket fisk, men som sagt de ska hugga också…….
Kvällen blev en höjdpunkt där grillmästaren Pelle höll i trådarna assisterad av lite handsträckning. Grillet blev tillsammans med Jannes potatissallad en utsökt måltid som samtliga höjde till skyarna.
Söndagen bjöd på lite mer vind men fortfarande svårfiskat, vilket innebar att flertalet av båtarna lämnade Karlskrona vid lunchtid.

En summering- mycket lyckat arrangemang där Niklas hittat ett bra boende och tillsammans med Jim säkert sått ett och annat frö för framtida gäddfiskare.

[nggallery id=15]