Stor fisk

 

Stor fisk – detta är tävlingen där du som medlem kan delta när det gäller fångst av ”Stor fisk”. Tävlingen gäller för arterna abborre, gädda och gös vilka ska vara fångade under sportfiske. Det är fiskens längd som gäller för tävlingen, vilken ska mätas med stjärtfenan i sin naturliga form. När du anmäler till tävlingen ska foto bifogas, där fisken fotograferats på mätbräda så att längden tydligt kan avläsas. Har du inte möjligheten att fotografera din fångst, kan du kontakta någon i styrelsen för bekräftelse av fångsten. Tävlingen har två indelningar där en gäller vid fångst i sjöarna Rottnen och Kalv, medan den andra gäller vid fångst i övriga vatten.
En anmälan med bild sänds senast två dagar efter fångst via mail till tore.isaksson48@gmail.com alternativt lämnas till någon i styrelsen.

Anmälan ska utöver ett foto innehålla uppgifterna:

 • Datum för fångsten
 • Namn på den lycklige fiskaren samt telefonnummer
 • Namn på plats för fångsten (ex sjö, å, kustvatten)
 • Fiskemetod
 • Fiskens längd och om möjligt vikt

 

För att delta i tävlingen med sin fångst gäller följande minimilängder för Rottnen och Kalv:

 • Abborre 30 cm
 • Gädda 75 cm
 • Gös 60 cm

 

För övriga fångstvatten gäller minimilängderna:

 • Abborre 30 cm
 • Gädda 100 cm
 • Gös 70 cm

Pris delas ut till vinnaren utifrån fiskart och för respektive indelning av fångstplats. Prisutdelningen är i samband med SFK Spinns årsmöte.

SFK Spinn's tävling Stor fisk 2022 från sjön Rottnen eller Kalv

Söndagen den 4 september hade SFK Spinn klubbmästerskap i spinn, vertikal och trolling. Då hade Kjell Engström lyckan att landa ett flertal gösar vid vertikalfiske. Störst av de alla var detta fina exemplar på 77 cm.

 

Vid klubbens tävling Gösadraget den 5 juni tog Björn Nordgren i Team Bottenskarap en mycket fin gös. Den togs med vertikalmetoden och mättes till 76 cm, vilket oxå visade sig vara tävlingen längsta gös.

 

Kjell Engström spinnfiskade efter abborre på Rottnen söndagen den 17 juli, och det gick riktigt bra. Det blev en fin pjäs på 42 cm.

 

Onsdagen den 29 juni var Crille Fransson på Rottnen och trollingfiskade efter gös. Det gick rätt så bra med några hyvsade fiskar i båten, men så i sena kvällstimmen högg då denna gädda på hela 106 cm.

 

Roland Hermansson trollade på Rottnen den 18 juni och fick då en fin abborre på 38 cm.

 

Tävlingen Gösadraget avgjordes söndagen den 5 juni och då lyckades Team Areco med att ta en fin gädda. Det var Pelle Andersson som vid trolling var den som tog spöt och lotsade fisken till båten. Den mättes till 93 cm.

 

 

Den 29 maj trollade Crille Fransson på Rottnen, och lyckades då lura en gös på 69 cm till hugg.

 

Kjell Engström var på Rottnen och på vertikal tog en gös på 67 cm. Det hela hände sig den 29 maj.

 

Lördagen den 26 mars tog Bitte Paulander en abborre på 36 cm vid spinnfiske på sjön Rottnen. Som ny medlem i klubben var det hennes första bidrag till tävlingen ”Stor fisk”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SFK Spinn's tävling Stor fisk 2022 från övriga Vatten.

 

Tisdagen den 12 juli skulle återigen de grövre abborrarna i Kalmarsund jagas. Fisket var segt i det fina vädret men så till slut kom det där förlösande hugget….. Det var Simon Isaksson som höll i spöt när en otroligt fin abborre på hela 52 cm klev på. Drömgränsen 2 kg var ytterst nära att nås, men inte riktigt då vågen stannade på 1,94 kg. Grattis Simon!!!

 

Niklas Isaksson fiskade i Kalmarsund onsdagen den 6 juli, och då efter abbborre. Det gick bra med fem abborrar i båten där den största var 47 cm och vägde 1,46 kg.

 

Torsdagen den 16 juni åkte Simon, Niklas och Tore Isaksson samt Patrik Wilhelmsson till Kalmarsund för att fiska abborre, och då förhoppningsvis grov sådan. Det resulterade totalt i 18 fina abborrar i de två båtarna, med topp på 45 cm. Patriks längsta abborre saknade någon enstaka mm för att också mätas in till 45 cm, medan ”klanen Isaksson” lyckades ta varsin på 45 cm.

 

Fredagen den 29 april var Kjell Engström på en sjö någonstans här i södra delen av landet och vertikalfiskade. Det gick alldeles förträffligt bra då fångsten blev en gös på hela 84 cm och 6,37 kg. Grattis till en fin fisk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SFK Spinn's tävling Stor fisk 2021 från sjön Rottnen eller Kalv
Tisdagen den 14 sept hade Roland Hermansson ett trevligt fiske på Rottnen. Han metade då med sil vid en av de många vasarna som finns i sjön. Fångsten blev ett antal fina abborrar där den största mätte hela 42 cm.

 

I samband med tävlingen som gällde klubbmästerskapet i vertikal/trolling den 5/9, tog Tore Isaksson denna gös på 69 cm vid vertikalfiske.

 

Torsdagen den 11 augusti var Tore Isaksson på Rottnen och trollade tillsammans med barnbarnet Simon. Efter att man tagit en liten gädda och en gös högg då denna gädda. Den bjöd upp till en riktig fight och på mätmattan visade den en längd på 90 cm. Det är Simon som fick äran att ståta med fisken.

 

Niklas Isaksson trollade på Rottnen onsdagen den 28 juli och fick då denna fina abborre på 40 cm. Nämnas ska att när fisken närmade sig båten visade det sig att en gädda på ca 60 cm också hade huggit på Nils Mastern. Gäddan satt i de två främre trekrokarna medan abborren var krokad i munnen med trekroken som sitter längst bak på wobblern. En mycket speciell händelse kan man säga.

 

Lördagen den 17 juli spinnfiskade Kjell Engström på Rottnen. Då blev bland annat denna abbore på 35 cm en del av fångsten.

 

Kjell Engström hade den 6 juli ett lyckat göspass på Rottnen. Det blev då bland annat en gös på 69 cm tagen med vertikalmetoden.

 

Tobias Nilsson tog vid trolling den 5 juli denna abborre på 35 cm i Rottnen.

 

Chrille Fransson trollade på Rottnen lördagen den 3 juli och då högg denna fina gös. Den mättes till 68 cm.

 

Janne Ingemansson var på Rottnen den 10 juni och trollade, och då högg bland annat denna gösen som mättes till 60 cm.

 

Så har då knappt det nya fiskeåret börjat och Kjell Engström tar direkt täten i kampen om största gädda. Denna madamen togs i samband med klubbmästerskapet den 13 februari på ismete på Kalv. Hon mättes till 85 cm i åsyna vittne av Bengt Salven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfk Spinn's Stor fisk 2021 från övriga vatten
Lördagen den 13 nov var Daniel Parsland med ett par fiskekompisar i Kalmarsund och jagade stor abborre. Efter en trög dag lyckades Daniel alldeles innan hemfärd kroka den där storabborren. Den mättes till 48 cm och vikten var 1790 gram.

 

Niklas Isaksson var den 14 sept i Kalmar sund och frestade abborren. Tillsammans med kompisarna i båten hade de ett mycket trevligt fiske. Den längsta för dagen tog Niklas vilken mätte 47 cm

.

 

Lördagen den 7 augusti var Zlatko Tusek i Kalmarsund och fiskade abborre. Då blev resultatet en fin abborre på 42 cm som togs vid jiggfisket.

 

Kjell Engström deltog i kommunmästerskapet i mete som hölls i Badsjön lördagen den 29 maj. Då klev en fin abborre på 41 cm och 900 gram på hans maskagnade krok som var toppknuten. Blev säkert ett fint spöböj av det nappet.

Vid detta tillfället misslyckades fotograferingen, men övriga deltagare i tävlingen var åsyna vittne till den fina fångsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfk Spinn's Stor fisk 2020 från sjön Rottnen eller Kalv
 

Under en av säsongens sista turer på Rottnen lyckades Kjell Engström med att vid vertikalfiske ta en gös på 70 cm. Det hela hände lördagen den 7 november.

 

Fredagen den 28 augusti tog Kjell Engström denna gäddan på trolling i Rottnen. Den mättes till 80 cm.

 

Crille Fransson tog denna gösen som mätte 70 cm vid trolling på Rottnen den 9 juli.

 

Den 13 maj var Kjell ute och luftade abborrspöt på Rottnen, och lyckades då kroka en fin borre på 39 cm som högg vid spinnfiske.

Så har då Kjell Engström bättrat på göstävlingen. Nu har han på vertikal tagit ytterligare en fisk på 65 cm. Det hela hände den 25 april på Rottnen.

 

 

Fredagen den 10 april var Kjell Engström på Rottnen och vertikalfiskade. Det blev några gösar med den på 62 cm som den längsta.

 

 

 

 

Sfk Spinn's Stor fisk 2020 från övriga vatten
Fredagen den 30 oktober terroriserade Kjell Engström gösarna i en annan sjö än Rottnen (vilken vet vi inte), och det lyckades riktigt bra för honom. Det blev en fin gös på 74 cm vid vertikalfisket, som topp denna dag.

 

Janne Ingemansson var i sjön Furen den 5 oktober och trollade gös. Det gick bra för honom, då en fin fisk på styvt 3 kg och 72 cm högg på hans wobbler.

 

Tore Isaksson var på Toftasjön lördagen den 1 augusti och tog då en gös på vertikal. Den mätte 72 cm med vikten prick 3 kg.

 

Torsdagen den 23 april var vi några som fiskade abborre på ostkusten. Zlatko var den som lyckades bäst både i storlek och antal. Största för dagen blev en abborre på 50 cm.  Lite kuriosa – fisket var ganska segt i mycket grumligt vatten men så löste Zlatko koden. Av totalt 17 fiskar i båtarna togs 10 på spinnare. Ja just det…. nu togs den gamla hederliga abborredräparen till nåder och löste knuten för oss.

 

En ny runda till Kalmarsund för Zlatko innebar ytterligare några fina abborrar, där den största mätte 49 cm och 1670 gr. Fisken som var urlekt togs vid jiggfiske den 9 april 2020.

 

Abborre på 47 cm och 1620 gr tagen av Zlatko Tusek vid drop shot fiske i Kalmarsund 27 mars 2020.

 

 

Sfk Spinn's Stor fisk 2019 från sjön Rottnen eller Kalv
Gös med en längd på 62 cm tagen vid vertikalfiske i Rottnen söndagen den 3 november av Kjell Engström.

 

 

Gös på 62 cm tagen av Patrik Wilhelmson vid vertikalfiske i Rottnen den 22 september.

 

 

 

Abborre på 37 cm tagen på spinnare i Rottnen av Filip 12 år vid Abborraspinnet 18 augusti, vilken också var tävlingens längsta abborre.

 

 

 

Gös på 61 cm tagen av Kjell Engström vid vertikalfiske i Rottnen den 4 augusti.

 

 

Gädda på 105 cm tagen vid trolling i Rottnen den 17 juli av Johan Nilsson.

 

 

Abborre på 36cm tagen vid spinnfiske i Rottnen den 30 juni av Kjell Engström.

 

 

Gädda på 92 cm tagen av Zlatko Tusek på vertikal vid tävlingen Gösadraget den 8 juni.

 

Sfk spinn's Stor fisk 2019 från övriga vatten
Gädda på 106 cm tagen av Daniel Parsland 12 oktober vid spinnfiske i Vänern.

 

 

 

 

 

Gädda på 106 cm tagen av Tore Isaksson 17 juli som bifångst vid jiggfiske efter gös i Helgasjön.

 

 

Abborre på 48 cm och 1690 gr tagen i Kalmarsund av Zlatko Tusek 21 mars 2019.

Vid detta tillfället fick Zlatko totalt 20 fina abborrar där den tyngsta vägde 1760 gr och var 47 cm lång.

 

 

Gädda på 105 cm tagen i Blekinge av Jakob Andersson den 19 febr 2019.

 

Sfk Spinn's Stor fisk 2018 från sjön Rottnen eller Kalv
Abborre – 38 cm tagen vid trollingfiske i Rottnen av Bengt Salven 8 september.

 

Gös – 69 cm tagen vid vertikalfiske i Rottnen av Kjell Engström den 2 september.

 

Gös – 63 cm tagen av Kjell Engström vid vertikalfiske på sjön Rottnen 3 augusti 2018

 

 

 

 

 

 

Abborre – 37 cm tagen av Kjell Engström vid spinnfiske i sjön Rottnen 10 juni 2018.

 

 

 

 

 

 

Gös – 63 cm tagen av Tobias Nilsson på trolling i sjön Rottnen 3 juni 2018.

 

 

 

 

 

 

Gädda – 99 cm tagen av Pelle Andersson med assistans av Jocke Strand på trolling i sjön Rottnen 3 juni 2018.

Sfk Spinn's Stor fisk 2018 från övriga vatten
Gädda – 109 cm tagen vid spinnfiske av Jakob Andersson i Blekinge 20 sept 2018.

 

Gös – 76 cm tagen vid vertikalfiske av Tore Isaksson i Helgasjön 8 augusti 2018.

 

 

 

 

 

 

Gädda – 103 cm tagen av Tore Isaksson vid jiggfiske i sjön 10 juli 2018.

 

 

 

 

 

 

Abborre – 50 cm och 1610 gr. Tagen av Tore Isaksson vid jiggfiske i Kalmarsund 17 april 2018.
Abborre – 49 cm och 1860 gr. Tagen av Zlatko Tusek vid dropshotfiske i Kalmarsund 12 april 2018.

 

 

Sfk Spinn's Stor fisk 2017 från sjön Rottnen eller Kalv
Abborre: Vid trolling den 23 juli tog i Rottnen Crille Fred Andersson denna abborre som mätte hela 44 cm och 1250 gr

 

 

 

 

 

 

 Gädda: Roland Hermansson tog en gädda på 102 cm på trolling i Rottnen den 10 juli.

 Abborre: 41 cm vilken togs av Simon Isaksson vid jiggfiske den 5 juli i Rottnen.

 

 

 

 

 

Abborre: 40 cm och 970 gram togs vid jiggfiske på Rottnen den 22 juni av Simon Isaksson.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gös: 73 cm togs av Tobias Nilsson vid vertikalfiske den 19 maj på Rottnen.

Abborre: 39 cm, 1000 gram tagen vid pimpelfiske 17 februari av Fredrik Johansson på Rottnen.

 

Sfk Spinn's Stor fisk 2017 från övriga vatten
Abborre: Fredagen den 13 okt tog Niklas Isaksson ytterligare en stor abborre. Den togs vid jiggfiske i norra Kalmarsund och mättes till 50 cm och 1840 gr.

 

 

 

 

 

 

Abborre: 46 cm och 1560 gr togs av Niklas Isaksson vid jiggfiske den 27 sept i Östersjön.

 

 

 

 

 

 

 

Gös: 85 cm och 5,4 kg tagen vid vertikalfiske i ”sjön” den 11 augusti av Zlatko Tusek.

 

 

 

 

 

 

 

Abborre: 45 cm, 1325 gram tagen vid angelfiske på sjön Vasen den 21 januari av Stefan Söderberg.

 

 

 

 

 

 

Gös 85 cm, ca 6,5 kg tagen vid vertikalfiske på Smålandssjö den 4 april av Kjell Engström.

 

 

 

 

SFK Spinn´s Stor fisk 2016 från sjön Rottnen eller Kalv
Abborre: 40,5 cm, tagen vid spinnfiske med jigg 7 september av Kjell Engström.

kjell-405

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abborre: 40 cm, tagen vid vertikalfiske 3 september av Axel Fransson.

axel-f-abborre-mini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abborre: 38 cm, tagen vid spinnfiske med jigg 31 augusti av Kjell Engström.

kjell-abborre-mini

 

 

 

 

 

 

 

  

Gädda: 110 cm, 10500 gram tagen vid vertikalfiske 20 augusti av Christian Fransson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gös: 73.5 cm, vikt ?  tagen vid vertikalfiske 3 juli av Patrik Wilhelmson.

 

 

 

 

 

 

 

Abborre: 38 cm, 860 gram tagen på angel 20 januari av Tobias Nilsson

Abborre tn m

 

 

 

Sfk Spinn's Stor fisk 2016 från övriga vatten
Abborre 44 cm, 1200 gram, tagen vid jiggfiske 10 september av Tore Isaksson i Helgasjön.

tore-abborre-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gös 88 cm 5400 gram, tagen vid vertikalfiske 24 april av Jacob Andersson i ”sjön”

Gös 75 cm, 3900 gram, tagen vid vertikalfiske 2 april av Zlatko Tusek i Helgasjön.

Abborre 48 cm, 1620 gram tagen vid flötesmete med löja 28 mars av Zlatko Tusek i Kalmarsund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gädda 101 cm, 6400 gram, tagen vid mete med löja 27 mars av Isaac Tusek i Kalmarsund.

Abborre 42 cm, 1100 gram, tagen vid mete med löja 27 mars av Isaac Tusek i Kalmarsund.

Abborre Isac (340x255)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abborre 41 cm, 1100 gram, tagen vid mete med löja 26 mars av Zlatko Tusek i Kalmarsund.

Abborre 1100g (340x255)

 

 

 

 

 

 

 

 

 Abborre 40 cm, 1000 gram, tagen på angel 26 februari av Kjell Engström i Stora Sandbäcksdammen.

Kjelle abborre mini

 

 

 

 

2015
Abborre: 44 cm, 1420 gr tagen på pimpel 20 sept av Christer Fred Andersson

Stor abborre 1

 

 

 

 

 

 

  

Abborre: 42 cm, 1131 gr tagen på pimpel 9 juni av Leif Persson

Gädda: 103 cm, tagen vid trolling 9 juni av Kjell Engström

Gös: 72 cm, tagen vid vertikalfiske 24 maj av Kjell Engström

IMG_5485

 

 

 

 

2014
Abborre: 43cm, tagen vid trolling 14 juni av JanOlof Ingemarsson

Gädda: 103cm, tagen vid trolling 14 juni av Joacim Strand 

Gös: 74cm, tagen vid trolling 14 juni av Christian Johansson 

Gös: 72 cm, tagen vid vertikalfiske 21 april av Kjell Engström

2013
Abborre 34 cm tagen av Kjell Engström

Gädda 108 cm tagen av Zlatko Tusek

Gös 75 cm tagen av Isaac Tusek

2011
Abborre 37 cm tagen av Tobias Nilsson

Gädda 105 cm tagen av Christer Fredh Andersson

Gös 74 cm tagen av Roland Hermansson