Spinntorp, det är vår klubbstuga som ligger vid sjön Rottnen. Det började att bli dax att måla om den utvändigt vilket planerades till att ske våren 2020. Men så var det så att vår medlem från Alvesta, Janne Ingemarsson, fick nys om det. Janne tyckte då att han skulle kunna bidra med att göra det jobbet, och då redan i år. På frågan om det förslaget och erbjudandet var riktigt genomtänkt så blev svaret direkt och tydligt från Janne…..det är det. 

Det innebar att material köptes in och Janne påbörjade jobbet i slutet av maj. Att måla om en stuga som är målad med Falu rödfärg är inte bara att stryka på ny färg…det stora (och tråkiga) jobbet är inte att måla utan att borsta bort allt löst färgstoft. Men Janne har gnetat på och gjort ett jättejobb så nu är stugan röd och grann med vita knutar….oj oj så fin den är där vid sjökanten. 

Under arbetets gång har Janne till och från bott i stugan, vilket han tycker är ett första klassens boende med sjöutsikt på tre håll.

Det som då återstod för att förklara projektet som avslutat var att städa “efter Janne”. Fönster skulle putsas, golv skuras och moppas, flaggstången tvättas och lite annat smått. Vi var ett tiotal personer som fixade det, och därefter firades det hela med att presenta Janne för hans makalösa insats, och så avslutade vi med lite grill.

Ett stort tack till Janne från styrelse och medlemmar!