Sfk Spinn’s verksamhet 

Sportfiskeklubben Spinn bildades 1964 och finns med sin verksamhet i Hovmantorp, ca 28 km öster om Växjö i Småland. Verksamheten spänner idag över flera olika aktiviteter och målsättningen är att hela tiden vara med i utvecklingen. Detta för att tillgodose befintliga medlemmars intresse, men också förhoppningsvis få nya medlemmar till klubben.

Vår bas är en fiskeklubb med aktiviteter som i första hand riktar sig mot fiske i sjö samt kustnära. Då tänker vi närmast på fiske med de traditionella metoderna, men också vara lyhörda och ta till oss nya influenser, detta för att göra verksamheten så intressant som möjligt för medlemmarna.

Spinntorp – Klubben har ett ”guldkorn” i form av en egen klubbstuga, kallad Spinntorp. Den ligger allra ytterst på en udde i sjön Rottnen. Avståndet från Hovmantorp centrum är endast tre km, och de sista 500 m är det en stig genom skogen som gäller. Med andra ord avskilt från all trafik landvägen.

Stugan är på ca 60 m2 med en inglasad altan i västerläge och med utsikt över sjön. Den är i mycket fint skick då den byggdes så sent som 1997. Årligen samlas medlemmarna ett antal timmar för att vårda den samt sköta omgivningen. Standarden är mycket god med elanslutning samt förbränningstoa, medan dricksvatten tas med efter behov. Under vinterhalvåret bidrar braskaminen med att skapa den rätta känslan och värmen när vinden står på utifrån sjön. Det är här vi oavsett årstid har våra aktiviteter som möte, utbildning och inte minst den årligen återkommande kräftskivan. Vid stugan finns det två grillplatser där en av dem finns i anslutning till den större av bryggorna. Det finns också en mindre roddbåt som vid överenskommelse kan nyttjas av medlem.

Som medlem kan det finnas möjligheten att hyra stugan för egen aktivitet. Finns intresse ska du kontakta någon av de stugansvariga, vilka är Pelle Andersson 070-609 2250, Tore Isaksson 070-573 1009 och Roland Hermansson 070-594 0806 för mer information. Medlemmar har möjligheten att disponera nyckel som ger tillträde till stugans altan samt tillbehören till klubbens båt. Medlem kan också mot en deposition på 1000 kr erhålla nyckel till stugan. Frågor gällande nycklar tar du med Pelle på 070-609 2250.

Sandbäcksdammarna – Sedan 1983 har vi också ett eget klubbvatten vid namn Sandbäcksdammarna. Där sätter vi kontinuerligt ut regnbåge i varierande storlek. När denna verksamhet etablerades var bl a syftet att skapa möjligheten att på nära avstånd till Hovmantorp ha möjligheten att bedriva flugfiske. Vi kan idag konstatera att det var ett rätt beslut, då en stor andel av medlemmarna lägger en del av sin fisketid där i en väl underhållen miljö.

Mer och detaljerad information hittar du under Sandbäcksdammarna.