Resultat och kommentarer

 

Här kommer resultaten för Abborraspinnet:

Abborraspinnet 2022

 

Årets tävling avgjordes söndagen den 14 augusti i ett otroligt fint sommarväder. När starten gick på morgonen var det en Rottnen som låg bleke i strålande solsken. Den efterlängtade vinden kom i liten omfattning under eftermiddagen. Det fina och varma vädret innebar också att flera av de tävlande tog sig ett dopp i det 24 gradiga vattnet under dagen.

Tävling hade 23 team på startlinjen, vilket var 5 fler än föregående år. Vi börjar nu närma oss det antal startande team som är max för att det ska fungera bra i hamnen med båtplatser i väntan på start och inmätning. En summering visar att årets fångst visar på lite större fisk än förra året. Då vann man på 149 cm och nu blev det 170 cm för vinst. Låt oss hoppas på att detta är en trend med ett bestånd av abborre som är i stigande storleksmässigt på individnivå.

Vi hade även i år mycket bra dialog med våra sponsorer, vilket innebar att prisbordet var välfyllt till de 8 pristagare som skulle få möjlighet till en vinstutdelning. Till det ska läggas en tavla som den får som tagit längsta abborre i tävlingen. Den tavlan med abborre som motiv är målad och skänkt av konstnären Stig Karlsson från Hovmantorp. De tre team som placerat sig topp tre erhöll kontanter samt produkter som våra sponsorer hjälpt oss med.

Årets vinnare blev team Perch med Johan Hansen-Fure och Fredrik Jansson vilka är från Hovmantorp. De samlade ihop 170 cm på sina fem längsta abborrar. Utöver kontanter erhöll de ett mycket fint haspelset vilket kom från Cityfiske och Daiwa. Övrigt i vinnarkassen var kemprodukter, kaffe samt fiskebeten. De får även under det närmsta året förvara och beskåda vandringspriset som består ev en glaspjäs.

Tvåa blev team TBF från Vetlanda. De här två killarna, Tobias Eriksson och Billy Magnusson, besöker oss även vid Gösadraget och har så gjort i flera år. De är mycket duktiga och lyckosamma och placerar sig ofta i tätskicktet oavsett vilken tävling de ställer upp i. De fick utöver kontanter ett allväderställ från Pinewood samt kemartiklar, kaffe och diverse abborrebeten.

Tredje plats tog team CC Baits hand om. Det är Christofer Casswall och  Björn Morin Mathisson som är grabbarna i det teamet. De fick också kontanter samt en skruvdragare som XL-Bygg JBM i Lessebo hjälpt oss med. Även de fick dessutom kemartiklar, kaffe och lite beten till betesboxen.

Priset för längsta abborre tog team Ballashir Fishing från Ingelstad/Lessebo hand om. Där är besättningen Olle Lindberg och Petter Nilsson. Den fina abborren som de tog mättes in till 39 cm, en mycket fin fisk.

Den kompletta resultatlistan finner du här nedan. Under fliken ”Abborraspinnet 2022” finns den kompletta deltagarlistan med namnen på teamens besättningsmedlemmar om du är nyfiken på vilka som var här och fiskade.

Vi vill än en gång tacka våra sponsorer som hjälper oss att få till både denna tävlingen men också tidigare i somras Gösadraget. Under fliken Abborraspinnet 2022 finner du den kompletta listan över våra sponsorer som varit med under detta året.

Under eftermiddagen fanns ortens Folkets Hus på plats med försäljning av fika och korv till de tävlande, samt de besökare som hade tagit sig till Oxnabbens Båthamn och prisutdelningen denna fina söndag.

En summering säger att vi från SFK Spinn känner oss nöjda med vad vi åstadkommit, och fick också bekräftelse på det av de tävlande. Flera såg redan fram mot nästa års drabbning, då de gärna vill återkomma för att delta i 2023-års Abborraspinn på sjön Rottnen.

SFK Spinn//Tore Isaksson

 

 Resultat Abborraspinnet 2022

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”38″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Visa som slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Abborraspinnet 2021
 

Abborraspinnet 2021

Årets tävling hade vi söndagen den 15 augusti på sjön Rottnen. Till skillnad från förra året så var vädret mycket stökigt med en del regn men framförallt mycket hård vind, 15 – 18 m/s i byarna. Dessa hårda vindar innebar bland annat att det var fiskeplatser som inte kunde nyttjas då vinden var för stökig.

Inför tävlingen hade vi 20 team anmälda, men fick två sena avhopp vilket innebar 18 team som kom till start. Detta var ett stort fall framåt då vi 2020 var 9 team till start. Vi tycker att vi har ett rätt så ok koncept så målsättningen kanske får lov att vara 30 team till start 2022…..?

Prisbordet som det tävlades om innehöll kontanter till de tre teamen i täten. Dessutom erbjöds ett antal produkter som våra sponsorer hjälpt oss med, vilket innebar att de 10 främsta teamen var välkomna fram till prisbordet. Till det ska läggas tavlan som den lokale konstnären Stig Karlsson skänkt.

Årets vinnare blev Team Steelfin från Växjö. Det är Mats och 13-årige sonen Philip Lundqvist som utgör teamet. De mätte in 149 cm på sina fem längsta abborrar. Nämnas ska att det här teamet nu har placeringarna 1:a, 2:a och nu 1:a på de senaste tre årens tävlingar…..oj så imponerande. Tydligen är inte fiske bara tur utan även mycket skicklighet. Vinsten utgjordes av kontanter samt ett allväders/regnställ från Pinewood. Som vinnare får man också disponera vandringspriset som är en glaspokal.

Andra plats tog Team Mathisson med bröderna Sebastian o Dennis från Hovmantorp hand om. Det var premiär i tävlingen för deras del, och det gick ju bra kan man säga. De mätte in 146 cm, endast tre centimeter efter segraren. Utöver ett kontantpris förärades de med ett haspelset för abborrfiske vilket kom från Cityfiske i Växjö.

Tredje plats tog Team Svea från Hovmantorp. Det teamet är oxå familjärt då det består av far och son, Tore o Niklas Isaksson. De fick ihop 143 cm totalt på sina fem längsta fiskar. Vinsten för dem blev utöver kontanter ett gäng med abborrbeten, fiskevantar samt fiskelina. Dessa produkter var sponsrade av Ljungby Fishing, Bengtssons Fiske, SwingeBaits och Yngvesson Lures.

Priset för längsta abborre, där priset är nämnda tavla med motivet abborre, togs även detta året av Team Perch från Hovmantorp. Teamet består av Fredrik Jansson och Johan Hansen Fure. Abborren som tog hem titeln som tävlingens längsta mättes till 36 cm.

Till nämnda och övriga sponsorer (Diversey, Rottnens FVO, Jaktia Kosta, Lowrance, Löfbergs Lila, Jespersens Motor) vill vi säga ett stort tack för er hjälp att fixa till ett så digert prisbord.

Under eftermiddagen fanns ortens Folkets Hus på plats med försäljning av fika och korv till de tävlande, och besökare som tagit sig till Oxnabbens Båthamn och prisutdelningen där.

Sammantaget är vår uppfattning att tävlingen har en framtid, så vår förhoppning är att vi och ytterligare några till syns i augusti 2022 i Oxnabbens Båthamn för en ny drabbning.

SFK SPINN//Tore Isaksson

Resultat Abborraspinnet

 

Abborraspinnet 2020
 

Abborraspinnet 2020

Söndagen den 16 augusti genomförde vi årets tävling Abborraspinnet på sjön Rottnen. Vadret var otroligt fint, för bra kanske till och med, med en sjö som låg bleke och med hög vattentemperatur. Till start kom det 9 Team då vi tyvärr fick två sena återbud, Med hjälp av några givmilda sponsorer hade vi fått till ett mycket fint prisbord, så det fanns all anledning att kämpa för varje centimer abborre.

Innan start beslutades att samtliga abborrar med minimimåttet 20 cm skulle fotas och redovisas med foto vid inmätningen. Team Perch från Hovmantorp var för året nya deltagare i tävlingen, och gjorde en strålande debut med att ta hand om förstaplatsen. Det var Fredrik Jansson och Johan Hansen Fure som utgjorde teamet och stod för bedriften. Utöver ett kontantpris erhöll de ett spinnfiskeset för abborre sponsrat av Cityfiske i Växjö. Då det även finns ett vandringspris i tävlingen har de under närmsta året ansvaret för att förvara och skåda på det hemma i egen stuga. Andra plats tog förra årets segrare Team Steelfin hand om. Snacka om att ligga på topp hela tiden – de är duktiga far och son Mats och Filip Lunsqvist. Utöver kontantpris blev det även en bensindunk som Jespersens Motor sponsrat med för deras del. Team FF från Hovmantorp, Linus Sjögren och Jonathan Ljung , tog hand om tredje plats och för det fick de kontantpris men också kemprodukter som Diversey bidrog med.

Tävlingen har också ett pris till längsta abborre och även det tog segrande Team Perch hand om. Priset utgjordes av en tavla med abborren som motiv. Konstnär och sponsor var Stig Karlsson som har sin boning i Hovmantorp.

Utöver nämnda sponsorer fanns även Rottnens FVO, samt Yngvesson Lures och SwingeBaits som sponsrade med jiggar, jiggskallar mm.

För ett år sedan sa vi att ambitionen var att ha tävlingen 2020, och så blev det. Nu säger vi återigen att vi absolut har ambitionen och målsättningen att arrangera den även 2021, och då med en förhoppning med några fler Team i startfältet.

Resultat och placeringar kan du se i nedan resultatlista.

SFK Spinn // Tore Isaksson

 

 

 

 

 

Abborraspinnet 2019
 

Abborraspinnet 2019

Så har vi då haft vår tävling Abborraspinnet för femte gången, vilket innebär att tävlingen tog sin början 2015. Erfarenheten säger att ”få igång” en tävling av det här slaget tar sin tid. Det gäller bland annat att hitta rätt i regelverk och förutsättningar så att den blir så tilltalande som möjligt. Vi har absolut draghjälp i att just fisket efter abborre nu står på topp över hela landet.

Antalet deltagare har genom åren varit mycket blygsamt men skam den som ger sig. Till start i årets tävling kom 10 team, vilket vi från arrangörshåll känner oss mycket nöjda med. Då ska man också beakta att ca hälften av startfältet inte var från den egna hemma orten, utan kom från andra orter i Småland.

Väderprognosen inför tävlingsdagen var inte alltför munter läsning, men denna gången hade vi turen med oss. Klarade oss helt från regn, men dock lite vind stundtals som friskade upp tillvaron för de tävlande.

Så kom vi då till inmätningen av dagens fångster, där reglerna var att mäta in sina fem längsta abborrar med ett minimimåttet på 20 cm. Fisk över 35 cm skulle fotas och släppas tillbaka.
Av de 10 teamen var det två team som tyvärr inte fick någon notering alls i fångstrapporten – tycktes mig höra något om en hård arbetsvecka bakom sig som en förklaring från det hållet……..

Nedan återfinns den kompletta resultatlistan med flera fina abborrar där Team Steelfin från Växjö hade en mycket lyckad dag på sjön. Teamet består av pappa Mats Lundqvist och så ankaret i teamet, sonen Filip 12 år ung. Som ses nedan så blev segern övertygande, och till det ska då också läggas som vinnare av längsta abborre med en fisk på 37 cm. Här höjer vi hatten och tackar Cityfiske i Växjö för sponsringen av detta priset som var ett haspelspö för abborrfiske.
Här ska nämnas att Team Mudbloods också hade en fisk på 37 cm, men deras näst längsta var 28 cm medan Team Steelfin hade en fisk på 35 cm som näst längst.

De tre översta placeringarna erhöll kontantpriser där 1:a placerade Team Steelfin även under det kommande året på hemmaplan kan beundra vandringspriset.
Övriga sju team gick inte helt lottlösa heller då Yngvesson Lures sponsrade med ett gäng jiggar för abborrfiske vilket vi tackar dem för.

Det känns som att abborrfisket har framtiden för sig och det är vår förhoppning att vi från arrangörshåll kan utveckla vår tävling Abborraspinnet ytterligare. Att notera är att denna typen av fiske kan alla utöva med ganska så enkla medel och utrustning. Bland de 10 teamen som startade i år fanns det tre ynglingar i åldrarna 12 – 15 år, vilket vi gläds mycket åt.

SFK Spinn har utifrån vad vi känner nu målsättningen att även 2020 arrangera Abborraspinnet, och då är det vår förhoppning att ni som var med i år tillsammans med flera nya team ses.

 

 Resultat och Placering

 

 

Abborraspinnet 2018
Resultat från årets Abborraspinnet!

Lördagen den 11 augusti körde vi vår tävling i abborrfiske på sjön Rottnen. Dagen bjöd på ett riktigt ”skitväder” med regn, frisk vind och åska. Allt det där medförde att den effektiva tävlingstiden blev starkt reducerad.

Tyvärr kom inte mer än fem team till start, vilket borde varit fler tyckte de som deltog. Fisket var ju inte på topp men bedömndes ändå som rätt ok. Segrade för tredje året gjorde Team Gourme som även lyckades med att ta den längsta borren.

1:a Team Gourme…Tobias & Kjell från Hovmantorp…154 cm

2:a Team Svea…Tore från Växjö…149 cm

3:a Team HardCore Lures… Billy & Tobias från Vetlanda…110 cm

Längsta abborre som var 35 cm togs av Team Gourme. Priset var ett haspelspö skänkt av Cityfiske Växjö.

Att fiska abborre är kul, så det är vår förhoppning att det kommer fler team till start vid nästa års Abborraspinnet!

 

 

 

 

 

 

 

Abborraspinnet 2017
Här kommer resultaten för 2017 års Abborraspinnet!

Abborraspinnet 2017

Lördagen den 12 augusti var det dax för den andra tävlingen i Abborraspinnets historia. Med undantag för sista timmen var vädret bra…….men abborren var definitivt inte på hugget.

Det kom endast fyra team till start och det blev Kjelle och Tobias i Team Gourme som till slut stod som segrare med 121 cm på sina fem längsta borrar. Team Skanska med Jacopb Sejnell och Daniel Awadis tog hand om andraplatsen och Team Tusse med Zlatko och Isaac Tusek blev trea. Team Svea med Niklas och Tore Isaksson tog hand om jumboplatsen, men……..de stod för bedriften att ta största abboren som mättes till 38 cm, och därmed räddades äran även för det teamet.

Nu satsar vi på 2018 och då med ett större antal team på startlinjen, för det är mycket trevligt att spinna abborre.

 

 

 

 

Abborraspinnet 2016

Vår tävling Abborraspinnet 2016 blev tyvärr inställd då vädrets makter inte var med oss denna dag. Näst intill full storm, och riktigt låg temparatur gjorde att tävlingen ställdes in.

Vi ser nu fram mot 2017 och då med förhoppning om ett bättre väder denna gång.
Abborraspinnet 2015
Så har vi i SFK spinn avverkat den första tävlingen där vi fiskar efter abborren med hjälp av spinn-och haspelutrustning.

Vi kom 7 team till start i ett rätt så ok väder med undantag för en hård ostlig vind som stökade till det för en del. Borrarna var inte i stöten vilket vi kunde konstatera när inmätningen gjordes. Av de 7 teamen var det fyra som inte hade någon borra att mäta in.

De övriga tre teamen placerade sig enligt följande:

1:a Kjell & Tobias          129 cm

2:a Simon & Tore         120 cm

3:a Jacob & Daniel        86 cm

Trots det magra resultatet var samtliga tävlande av uppfattningen att denna typen av tävling ska vi ha på agendan även 2016.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”13″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Visa som slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]