Resultat och kommentarer

 

Här kommer resultaten för Abborraspinnet:

Abborraspinnet 2019

 

 

 

 

 

   

 

Abborraspinnet 2018
Resultat från årets Abborraspinnet!

Lördagen den 11 augusti körde vi vår tävling i abborrfiske på sjön Rottnen. Dagen bjöd på ett riktigt “skitväder” med regn, frisk vind och åska. Allt det där medförde att den effektiva tävlingstiden blev starkt reducerad.

Tyvärr kom inte mer än fem team till start, vilket borde varit fler tyckte de som deltog. Fisket var ju inte på topp men bedömndes ändå som rätt ok. Segrade för tredje året gjorde Team Gourme som även lyckades med att ta den längsta borren.

1:a Team Gourme…Tobias & Kjell från Hovmantorp…154 cm

2:a Team Svea…Tore från Växjö…149 cm

3:a Team HardCore Lures… Billy & Tobias från Vetlanda…110 cm

Längsta abborre som var 35 cm togs av Team Gourme. Priset var ett haspelspö skänkt av Cityfiske Växjö.

Att fiska abborre är kul, så det är vår förhoppning att det kommer fler team till start vid nästa års Abborraspinnet!

Abborraspinnet 2017
Här kommer resultaten för 2017 års Abborraspinnet!

Abborraspinnet 2017

Lördagen den 12 augusti var det dax för den andra tävlingen i Abborraspinnets historia. Med undantag för sista timmen var vädret bra…….men abborren var definitivt inte på hugget.

Det kom endast fyra team till start och det blev Kjelle och Tobias i Team Gourme som till slut stod som segrare med 121 cm på sina fem längsta borrar. Team Skanska med Jacopb Sejnell och Daniel Awadis tog hand om andraplatsen och Team Tusse med Zlatko och Isaac Tusek blev trea. Team Svea med Niklas och Tore Isaksson tog hand om jumboplatsen, men……..de stod för bedriften att ta största abboren som mättes till 38 cm, och därmed räddades äran även för det teamet.

Nu satsar vi på 2018 och då med ett större antal team på startlinjen, för det är mycket trevligt att spinna abborre.

 

 

 

 

Abborraspinnet 2016

Vår tävling Abborraspinnet 2016 blev tyvärr inställd då vädrets makter inte var med oss denna dag. Näst intill full storm, och riktigt låg temparatur gjorde att tävlingen ställdes in.

Vi ser nu fram mot 2017 och då med förhoppning om ett bättre väder denna gång.
Abborraspinnet 2015
Så har vi i SFK spinn avverkat den första tävlingen där vi fiskar efter abborren med hjälp av spinn-och haspelutrustning.

Vi kom 7 team till start i ett rätt så ok väder med undantag för en hård ostlig vind som stökade till det för en del. Borrarna var inte i stöten vilket vi kunde konstatera när inmätningen gjordes. Av de 7 teamen var det fyra som inte hade någon borra att mäta in.

De övriga tre teamen placerade sig enligt följande:

1:a Kjell & Tobias          129 cm

2:a Simon & Tore         120 cm

3:a Jacob & Daniel        86 cm

Trots det magra resultatet var samtliga tävlande av uppfattningen att denna typen av tävling ska vi ha på agendan även 2016.